Bjergets Aflastning - hos os har børnene fri

Bjergets Aflastning er Roskilde Kommunes tilbud om aflastning for børn og unge mellem 0 og 17 år

Bjergets Aflastning er et aflastningstilbud etableret efter Servicelovens §44 jf. §84 for børn og unge i alderen 0-17 år. Der er plads til seks børn/unge pr. weekend. Tilbuddet er målrettet børn og unge med betydelig og omfattende nedsat funktionsniveau, f.eks. massiv udviklings-forstyrrelse eller multiple handicaps.

Moderne træbygning med legepladser, tæt på skov, sø og å

Vi bor i en moderne træbygning med masser af lysindfald. Vi har faciliteter som et stort fællesrum, sanserum, vandlegerum, terapirum og trampolinrum. Indendørs er der indrettet, så møbler og legetøj passer til den børnegruppe, vi har, og der er de hjælpemidler, det enkelte barn har brug for.

Vi har tre sovepladser i individuelle værelser og tre sovepladser i Bjergets øvrige rum. Tre yderligere værelser samt opholdsstue forventes etableret med udgangen af 2022.Værelserne indretter vi så handicapvenligt og hyggeligt som muligt.

Uden for huset har vi flere legepladser, og vi ligger tæt på naturområder med skov, å og sø. Der er 10 minutters gang til tog og bus.

Her holder børnene fri fra hverdagens forpligtelser

Børn og unge i Bjergets aflastning holder weekend, når de er her. De har først og fremmest fri fra hverdagens forpligtelser – men med tilbud om forskellige aktiviteter inde som ude. 

Børnene kan lege, se tv, høre musik, spille spil, gå eller cykle ture rundt i nærmiljøet, ligesom der er mulighed for at tage på tur i aflastningens minibus. Har barnet brug for særlige pædagogiske hjælpemidler, vil dette blive prioriteret.

Bjerget har en stor og dejlig legeplads, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig fysisk – gynge, klatre, spille bold og meget mere. Eller lave bål med de voksne. Men man kan selvfølgelig også bare sidde i sansehaven og slappe af, eller få en snak med en voksen.

Vi har i personalegruppen samlet både den uddannelsesmæssige baggrund, viden og erfaringer, der passer til målgruppens behov. De fleste er pædagogisk uddannede.

Roskilde Kommune fører tilsyn

Roskilde Kommune fører tilsyn med Bjergets Aflastning efter Servicelovens § 148 a om kommunens tilsyn med egne tilbud. Det sker som udgangspunkt én gang årligt og efter behov. 

Kontakt Specialbørnehaven Bjerget og Bjergets Aflastning